Rubí inicia una prova pilot basada en intel·ligència artificial per millorar l’eficiència energètica d’un equipament municipal

L’Ajuntament de Rubí, a través del servei Rubí Brilla i l’empresa The Predictive Company han donat el tret de sortida a un pilot amb l’objectiu de millorar la gestió energètica de l’edifici municipal Rubí Forma. La prova, emmarcada en la iniciativa Laboratori SmartCatalonia, tindrà una durada d’un mes i permetrà reduir el consum d’electricitat, aportant un benefici econòmic i ambiental al territori.

La solució de l’empresa barcelonina consisteix en un sistema basat en intel·ligència artificial que, mitjançant l’anàlisi de les dades del consum energètic de l’edifici i les meteorològiques, permet controlar automàticament l’encesa i apagada de les màquines, reduint així el consum que generen mentre s’assegura el confort tèrmic de l’espai.

Aquest sistema no requereix d’instal·lació, sinó d’un software que es nodreix amb dades ja existents. Segons The Predictive Company, en fases posteriors del pilot es podrien afegir altres dades, com ara l’ocupació de les sales de l’edifici, que permetria optimitzar encara més els nivells de consum.

Durant el temps en què es realitzi la prova, l’empresa testejarà la seva solució, de manera que l’Ajuntament de Rubí podrà comprovar en aquest temps els beneficis d’una gestió automatitzada de la climatització de l’edifici. Per al consistori, aquesta prova s’emmarca dins de l’estratègia de la ciutat d’avançar cap un model més eficient i sostenible energèticament.