Maçanet de la Selva es basa en la intel·ligència artificial per detectar els desplaçaments de vehicles durant el confinament

Des de principis de març, l’Ajuntament de Maçanet de la Selva i l’empresa Critical Europe col·laboren en una prova pilot basada en la intel·ligència artificial per detectar desplaçaments inusuals al municipi. En el context de l’estat d’alarma decretat a causa de la pandèmia de la Covid-19, el Laboratori SmartCatalonia ha impulsat un estudi de mobilitat a partir de les dades recollides per la instal·lació de Critical amb l’objectiu d’analitzar patrons i rutines dels vehicles durant el confinament. Els resultats han permès confirmar que els usuaris han respectat les mesures de seguretat preventiva determinades per la Generalitat de Catalunya.

Coincidint amb l’inici de l’estat d’alarma, Critical Europe va instal·lar el seu  programari d’intel·ligència artificial a les càmeres de dues urbanitzacions de Maçanet que presenten característiques de mobilitat diferents. Segons les primeres conclusions de la prova pilot, el període de confinament ha produït canvis en la rutina de mobilitat, tot i que actualment s’estudia si se n’ha generat una de nova.

Gràcies als sistemes de captació i reconeixement, s’han pogut analitzar els vehicles de forma individualitzada, identificant les seves pautes de desplaçament i el temps que han passat dins o fora de les seves residències. L’estudi revela que, mentre que el dia 13 de març hi havia una circulació de fins a 120 vehicles per hora en els trams seleccionats i en l’horari comercial, el dia 14 d’abril la xifra no arribava als 30 vehicles per hora. Aquests resultats confirmen el compliment dels usuaris a les indicacions de la Generalitat en el marc de la Covid-19.

      

 

Gràcies a l’estudi impulsat pel Laboratori SmartCatalonia, l’Ajuntament de Maçanet de la Selva pot identificar el comportament en els desplaçaments i el temps transcorregut dins i/o fora de les urbanitzacions i accessos; una informació molt rellevant per millorar la seguretat davant un nou episodi de confinament.