El Calella Sport City Lab promou la innovació en el sector esportiu

El Calella Sport City Lab ha estat la darrera incorporació a la xarxa de laboratoris urbans SmartCatalonia. La iniciativa de l’Ajuntament de Calella impulsa la innovació en el sector esportiu, fent que les instal·lacions esportives del municipi esdevinguin un espai de proves per a aquelles empreses que vulguin validar els seus productes i serveis en un entorn real.

Calella compta amb més de 40 equipaments esportius i és un dels principals espais a Catalunya per a la celebració de competicions d’alt nivell, entre les quals destaquen la Mitja Marató Costa de Barcelona-Maresme o l’Ironman de Barcelona.

Gràcies a aquesta iniciativa, el municipi del Maresme pretén assolir una reputació internacional com a ‘certified testerde solucions esportives. Així mateix, s’espera que el Calella Sport City Lab contribueixi al creixement econòmic del municipi i generi ocupació directa com a resultat de la creació d'empreses derivades (spin-offs) i d’altres amb base tecnològica.

El Calella Sport City Lab s’inscriu dins del marc del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de Mataró-Maresme, endegat el mes de maig de 2018 i que inclou també l’estratègia Reimagine Textile, liderada per Eurecat i el TecnoCampus de Mataró. El PECT Mataró-Maresme està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) Catalunya 2014-2020.

El Laboratori SmartCatalonia és un projecte de la Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya que té com a finalitat promoure l’aplicació de solucions intel·ligents en entorns reals per tal de resoldre reptes municipals.