La Federació Raça Bruna dels Pirineus i l’empresa Atlantis s’adhereixen al Laboratori SmartCatalonia amb un projecte per digitalitzar el pasturatge

La Federació Catalana de la Raça Bruna dels Pirineus i l’empresa Atlantis s’han incorporat recentment al Laboratori SmartCatalonia amb un projecte conjunt de gestió de ramats. Gràcies a una solució tecnològica basada en la geolocalització, els ramaders de la Federació poden controlar remotament i en temps real els seus animals mentre aquests pasturen lliurement per les muntanyes dels Pirineus.

En les primeres fases del projecte, la Federació va plantejar la necessitat de disposar d’una plataforma App que permetés controlar a distància els ramats de vaques a les pastures del Pirineu català. Atlantis, per la seva banda, comptava amb una solució pròpia de geolocalització que tenia interès a provar en entorns rurals d’alta muntanya. A finals de 2017 es va iniciar el projecte pilot, que es preveu que finalitzi el mes de desembre d’aquest any.

Per tal de poder localitzar i controlar els animals, Atlantis ha desenvolupat una App Android i un petit dispositiu que es col·loca al collar de les vaques. Aquest dispositiu està dotat d’un receptor GNSS (GPS+Glonass), un sensor de moviment, un sensor de temperatura, una bateria d’alta capacitat i un mòdul de comunicacions de dades (GPRS) capaç de transmetre la informació a la plataforma, on es pot visualitzar. L’aparell  està preparat per resistir impactes i inclemències meteorològiques i té un any d’autonomia.

El Laboratori SmartCatalonia és una iniciativa de la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya i té com a objectiu promoure la realització de proves pilot de solucions intel·ligents en entorns reals.