La Policia Local de Sabadell millora la detecció d’incidències i els itineraris de les seves patrulles gràcies al Big Data

 

L’Ajuntament de Sabadell i l’empresa Prenomics van finalitzar a principis de desembre una prova pilot, emmarcada en el Laboratori SmartCatalonia, destinada a optimitzar els itineraris que realitzen les patrulles de la Policia Local. Gràcies a l’anàlisi de dades massives, el cos de policia podrà aplicar mesures correctores i adequar l’operativa policial a les necessitats de la ciutat.

Mitjançant algoritmes avançats de processament de dades, l’equip de Prenomics ha treballat amb un històric de delictes i faltes administratives ocorregudes a Sabadell durant l’any 2018. La plataforma tecnològica utilitzada en el projecte ha transformat aquestes dades en una visualització en forma de mapes de calor que mostren les incidències per zones de la ciutat o per carrer, a més de detallar cada afectació amb informació sobre data, hora, categoria o estat de la incidència, entre d’altres.

Un cop obtingudes aquestes dades, s’ha incorporat a la plataforma informació sobre geolocalització de les rutes policials actuals per facilitar una anàlisi exhaustiva de la relació entre la presència policial i els diferents tipus d’incidències recollides. Aquesta feina permetrà millorar les actuacions de la Policia Local i adaptar-les a la realitat de la ciutat.

El Laboratori SmartCatalonia és una iniciativa innovadora de la Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya que treballa per promoure la realització de proves pilot de solucions intel·ligents en entorns reals.