El Laboratori SmartCatalonia presenta els seus projectes innovadors al congrés LocalTIC de Cunit

Els participants en la quarta edició del congrés LocalTIC, celebrat els dies 7 i 8 de maig a l’HOTEL Exe Cunit, van poder conèixer de primera mà alguns dels projectes més destacats del Laboratori SmartCatalonia, com ara la prova pilot de digitalització del pasturatge realitzada per Atlantis i la Federació Raça Bruna dels Pirineus i la de monitoratge de la contaminació ambiental de l’Ajuntament de Girona en col·laboració amb l’empresa Bettair.

Els coordinadors de l’oficina tècnica del Laboratori SmartCatalonia, Arnau Sala i Xavier Martínez, van presentar aquesta xarxa de laboratoris urbans que vol ser un punt de trobada entre la innovació tecnològica i els reptes que afronten municipis i entitats arreu del territori. Actualment, el Laboratori compta amb més de 20 pilots finalitzats o en curs i amb 44 municipis i 9 entitats supramunicipals participants.

La iniciativa SmartCatalonia Challenge va ser un altre dels projectes de la Generalitat de Catalunya que es van presentar durant el congrés. La quarta edició del concurs cerca solucions innovadores per transformar el Port de Barcelona en un ‘smartport’ de referència mitjançant l’aplicació de tecnologies digitals avançades. Les inscripcions estaran obertes fins al 7 de juny.

El congrés LocalTIC acull anualment diverses ponències i taules rodones amb l’objectiu de promoure la innovació tecnològica en el sector públic. La protecció de dades i la digitalització de les tasques policials van ser els temes destacats d’aquesta edició.