Barberà del Vallès posa en marxa la prova pilot de ‘BusUp’, segon premi de l’SmartCAT Challenge de Mobilitat 2017

El secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, ha participat avui en la presentació a les empreses del polígon industrial de Can Salvatella, a Barberà del Vallès, de la prova pilot de BusUp, la proposta que va obtenir el segon premi de la segona edició de l’SmartCAT Challenge de Mobilitat 2017.

SmartCAT Challenge és el concurs d’emprenedoria tecnològica impulsat per la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital sota el paraigua de l’estratègia smartCAT i dins del projecte internacional “Smart City Hack”, que convida emprenedors d’arreu del món a desenvolupar solucions per a les seves ciutats mitjançant iniciatives d’innovació oberta.

L’objectiu de la presentació d’avui, que ha estat presidida per l’alcaldessa de Barberà del Vallès, Sílvia Fuster, ha estat donar a conèixer l’inici de la prova pilot que es realitzarà a Can Salvatella durant els propers mesos i que finalitzarà el mes de juliol, i animar els treballadors i treballadores de les empreses d’aquest polígon industrial perquè s’hi involucrin i utilitzin la solució BusUp per als trasllats de les seves llars a la feina.

Durant la seva intervenció, el secretari Puigneró ha explicat que “l’SmartCAT Challenge és l’aposta de la Secretaria de Telecomunicacions per fer aflorar nous projectes d’innovació digital als municipis de Catalunya, amb l’objectiu primordial que aquesta innovació sorgeixi de la necessitat real de solucionar problemes de la ciutadania en els àmbits més essencials de cada ciutat”. En aquest cas, ha afegit Puigneró, “presentem un projecte que resol una necessitat comuna a moltes ciutats i pobles de Catalunya: la mobilitat”.

El secretari ha explicat que des del Govern “seguim potenciant i explicant els casos d’èxit de l’SmartCAT Challenge per tal que noves ciutats s’hi sumin”, ja que, ha assegurat, “la recompensa de l’esforç i dedicació és gratificant quan, en dies com avui, veus que els projectes deixen de ser una idea per passar a ser una realitat”.

BusUp és una empresa de mobilitat intel·ligent que ha desenvolupat una plataforma de reserves (en versió web i App) per a rutes compartides d'autobusos sota demanda en temps real, amb l’objectiu d’oferir solucions de mobilitat col·lectiva i sostenible allà on el transport públic sigui escàs o limitat en la disponibilitat de temps i on l'única alternativa sigui el cotxe, com ara en polígons industrials situats en àrees metropolitanes aïllades.