Catalonia SmartLAB forma agents municipals del Baix Llobregat en l’àmbit de les ciutats intel·ligents

La seu del Consell Comarcal del Baix Llobregat va acollir el passat dimecres una jornada de formació sobre ciutats intel·ligents que va reunir a representants de 15 ajuntaments i entitats de la comarca. Els assistents van poder conèixer de primera mà els projectes i iniciatives que la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital està duent a terme per tot el territori en el marc de l’estratègia SmartCatalonia i alguns exemples de solucions innovadores que ja s’estan aplicant per millorar serveis de mobilitat, atenció a les persones i seguretat.

Per demostrar com les solucions intel·ligents poden impactar en els municipis catalans i impulsar-ne la innovació tecnològica, tres empreses dels àmbits de la mobilitat, les solucions per a la gent gran i la dependència i la seguretat van destacar alguns dels serveis que ofereixen i els beneficis que aporten als ciutadans.

Rui Stoffel, president de l’empresa BusUp, va explicar les diferents solucions que ofereixen en aparcament intel·ligent, gestió d’equips de càrrega elèctrica, ocupació del transport públic i traçabilitat dels moviments per la ciutat. A més a més, BusUp va donar a conèixer que gràcies a la xarxa Catalonia SmartLAB va poder implementar un servei de mobilitat compartida en autobús als polígons de Barberà del Vallès que ja s’està replicant a set altres municipis catalans.

Pel que fa a l’àmbit de la gent gran i dependència, Ricard Soler d’Atlantis IT va exposar als assistents les millores que ells aporten als sistemes de teleassistència a la tercera edat, així com al seguiment telemàtic de pacients amb hipertensió arterial que està coordinat amb l’Institut Català de la Salut (ICS) i les xarxes socials de voluntariat.

Per acabar, Àlex Ruestes, president de The World of Thor, va introduir algunes de les solucions de seguretat que permeten millorar les operacions tant dels serveis policials i d’emergències. Va donar a conèixer aplicacions de software de tractament d’imatges, la gestió intel·ligent de flotes de vehicles d’emergències amb Big Data o la gestió remota d’espais públics.